"Rework" - 3 centrale indsigter

Forfatterne gør i dette værk op med mange af de traditionelle ideer om, hvordan man driver en virksomhed.


Mange bøger forsøger at videnskabeliggøre dét at drive virksomhed. Men det er ikke tilfældet hos Jason Fried og David Heinemeier Hansson. I stedet anlægger de et mere pragmatisk perspektiv, og præsenterer i deres bog et hav af gode, simple strategier.

Læs artiklen, og få 3 centrale indsigter om nye måder at gribe arbejdet an på.


Er du knap på tid? Her er den hurtige oversigt:


Indsigt 1: Skab hurtigere lanceringer


Indsigt 2: Opbyg handlingsmomentum


Indsigt 3: CV'er er tåbelige


Forsidebillede, bogen "Rework".


Om #mandagsindsigten

I Unistu er vi altid på jagt efter ny viden. I jagten spiller faglitterære værker en stor rolle. Hver uge læses derfor én ny bog, hvorefter indholdet diskuteres. Dén viden vil vi nu gerne dele med dig. Vi udplukker 3 centrale indsigter fra hver bog, og koger det hele ned til 3 minutters læsning. De udgives hver mandag. Konceptet kalder vi for #mandagsindsigten. På dén måde starter du ugen med helt ny indsigt.

God fornøjelse!


Introduktion til bogen

"Rework" er skrevet af de to iværksættere Jason Fried og David Heinemeiner Hansson, der blandt andet står bag virksomheden 37signals. Bogen er ikke en akademisk bog, men derimod meget pragmatisk anlagt. Mange af de råd, som forfatterne præsenterer, er hovedsageligt tiltænkt iværksættere. Men mange af disse råd har også stor relevans for mere etablerede organisationer, der med fordel kan lære af de mindre startups.


Indsigt 1: Skab hurtigere lanceringer

Ideen bag denne indsigt er, at virksomheder bør få deres produkter eller ydelser hurtigere ud på markedet – endda også hurtigere, end de måske selv er tilpasse med. Grundtanken er således identisk med dén, man finder hos Eric Ries og Lean Startup-metoden. Ifølge forfatterne bør du "Nail the basics first and worry about the specifics later." (p. 74). Der er flere fordele ved denne tilgang. Èn af disse er, at du sjældent ved detaljerne før efter, at du har bygget den første udgave. Derfor er det altid vigtigt at starte med et såkaldt "minimum vable product" (MVP).


Indsigt 2: Opbyg handlingsmomentum

Ifølge forfatterne, handler dét at drive virksomhed i høj grad om at dedikere sig til at træffe mange små beslutninger. Det kan måske lyde forsimplet, men ideen er, at små, kontinuerlige beslutninger opbygger momentum. Ud over at momentum sikrer, at man får eksekveret på en masse ting, så booster det samtidig moralen blandt medarbejderne. Og start dér, hvor du er nødt til. Ikke hvor du kunne, eller hvor du ønsker at starte. Start med det væsentligste, og træf beslutninger ud fra det.


Indsigt 3: CV'er er tåbelige

Stod det til forfatterne, er der ingen tvivl om, at CV'er skulle høre fortiden til. Det er et forholdsvis radikalt standpunkt, men det er alligevel værd at beskæftige sig med. For har mange virksomheder måske misforstået hele pointen med at ansætte medarbejdere? Hvis du ansætter på baggrund af CV'et, så har du formentlig, lyder det fra forfatterne. I stedet bør du gå efter at kortlægge, hvem kandidaten egentlig er. Som forfatterne skriver: "You want a specific candicate who cares specifically about your company, your products, your customers, and your job." (p. 210). Husk i relation hertil også, at mange af de kvalifikationer du søger i en kandidat, ofte kan læres igennem en dedikeret indsats fra kandidaten. Det er derimod vanskeligt at tilegne sig passionen for dét, som virkelig tæller.


Da denne uges version af #mandagsindsigten har været i form af en startup-bog, fortsætter vi tendensen i næste uge. Derfor vil næste udgave af #mandagsindsigten tager afsæt i bogen "The Lean Startup", hvor vi endnu en gang vil hive 3 centrale indsigter ud.


Rigtig god mandag, og på gensyn i næste uge!


Udgivet: Mandag d. 18. maj, 2020

Hvorfor

Hvad

Hvem

Følg os

Andet