Copenhagen Business School

Et universitet der omfavner forretningsforståelse samt finansiel indsigt. 

Forfatter

Mikkel Pedersen

Udgivet

Marts 2020

 

Kort om universitetet:

Copenhagen Business School (CBS), gik tidligere under navnet Handelshøjskolen i København, og blev etableret i 1917. Størstedelen af faciliteterne er placeret i Københavnsområdet, mere præcist på Frederiksberg. CBS tilbyder både bachelor-, kandidat- og ph.d-uddannelser. Ligeledes tilbydes også efteruddannelse som eksempelvis HD og Masters. Ifølge nøgletal fra CBS's hjemmeside kunne der i 2019 tælles 19.708 studerende, hvoraf 3.984 af dem var udenlandske studerende. 

Det faglige fokus på CBS:

Når man læser udbudet af uddannelser på CBS's hjemmeside, fremstår det klart og tydeligt, at fokusset hovedsageligt er sat på virksomheder og det private erhvervsliv. Ifølge CBS lyder det: 

 

"Vi spiller en afgørende rolle i debatten om innovative og dynamiske forretningsmodeller, bæredygtige organisationsformer og økonomiske strukturer samt ansvarlig ledelse og lederskab."

CBS er således et universitet, som omfavner forretningsforståelse og finansiel indsigt. 

Forståelse for virksomheders økonomiske situation

CBS studerende har en unik evne til at indtænke virksomheders økonomiske situation i de forandringstiltag, som der overvejes. Således tænkes der ofte i cost-benefit for at finde dén løsning, som er mest optimal for den givne virksomhed. Denne evne sikre, at de visionære drømme også får grobund i den praktiske, økonomiske virkelighed. 

God indsigt i kulturforståelse og menneskers betydning

CBS studerende har en rigtig god indsigt i virksomheders opbygning. De forstår vigtigheden af mennesker, og placerer enorm stor vigtighed i virksomhedens kultur. Derfor er redskaber såsom kulturanalyse hyppigt anvendt hos CBS studerende. Denne evne sikrer, at de menneskelige ressourcer samt det resterende kulturelle landskab indtænkes i projekter og forandringsprocesser.  

Forståelse for markeder og afsætningsmuligheder

CBS studerende besidder også en stor forståelse for virksomheders omkringliggende miljø. Redskaber såsom interessantanalyser og markedsanalyser giver CBS studerende en unik evne til at anskue virksomheders eksterne forhold. 

Kilder:

https://www.cbs.dk/cbs/profil

https://www.cbs.dk/cbs/strategi

https://www.cbs.dk/cbs/profil/noegletal

Hvorfor

Hvad

Hvem

Følg os

Andet